Pravo glasa u Istočnom Sarajevu ima 49.305 birača

0

Na području šest opština u sastavu grada Istočno Sarajevo pravo glasa na predstojećim opštim izborima ima 49.305 birača koji će glasati na 96 biračkih mjesta. Na području opštine Pale za glasanje je prijavljeno 19.978 birača koji će moći da glasaju na 39 redovnih biračkih mjesta, potvrđeno je Srni u Opštinskoj izbornoj komisiji.
Na području Pala biće angažovana dva mobilna tima i jedno biračko mjesto za glasanje u odsustvu.

Izbore će pratiti 1.050 posmatrača. Izborni materijal je stigao i u subotu će biti podijeljen biračkim odborima.

Na području opštine Istočno Novo Sarajevo pravo glasa ima 9.500 građana koji će glasti na 14 redovnih biračkih mjesta i jednom za glasanje u odsustvu, a biće angažovana i tri mobilba tima. Izbore će nadgledati 422 posmatrača.

U Istočnoj Ilidži registrovano je 13.390 birača koji će glasati na 22 biračka mjesta, a biće angažovana i četiri mobilna tima. Akreditovano je 768 posmatrača.

Na području opštine Istočni Stari Grad na četiri redovna biračka mjesta moći će da glasaju 1.153 birača, a biće angažovano pedesetak posmatrača.

U opštini Kalinovik registrovan je 1.931 birač koji će moći glasati na 13 biračkih mjesta, a angažovana su i dva mobilna tima. Izbore će nadgledati oko 90 posmatrača.

Na području Trnova pravo glasa imaju 1.353 birača koji će glasati na četiri biračka mjesta.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare