Pravilnik o nagrađivanju učenika srednjih i osnovnih škola

0

ZVORNIK – Opština Zvornik donijela je Pravilnik o nagrađivanju učenika srednjih i osnovnih škola kojim se reguliše pitanje dodjele nagrada iz opštinskog budžeta učenicima za postignute rezultate u redovnom učenju, te na školskim, opštinskim, regionalnim, republičkim i državnim takmičenjima.

Iz opštinskog budžeta za ove namjene u ovoj godini predviđeno je 16.000 KM, saopšteno je danas iz lokalne samouprave.

Prema Pravilniku, nagrade se dodjeljuju za pojedinačne i ekipne uspjehe učenika u učenju i školskim takmičenjima.

Iznos nagrada za „vukovca“ u osnovnoj školi je 100 KM, a za đaka generacije 200 KM, dok se u srednjoj školi za „vukovca“ izdvaja 200 KM, a za đaka generacije 300 KM.

U osnovoj školi pojedinac koji osvoji prvo mjesto na regionalnim takmičenjima biće nagrađen sa 100 KM, a za osvojeno drugo mjesto sa 50 KM, dok se ekipni uspjeh za prvo mjesto nagrađuje sa 200 KM, a za drugo sa 150 KM.

U srednjoj školi pojedinci koji osvoje prvo mjesto na regionalnim takmičenjima biće nagrađeni sa 150 KM, odnosno sa 100 KM za osvajanje drugog mjesta, dok će ekipni pobjednici biti nagrađeni sa 200 KM, a osvajači drugog mjesta sa 150 KM.

Osnovac koji na Republičkom takmičenju osvoji prvo mjesto biće nagrađen sa 200 KM, dok će nagrada za osvajanje drugog i trećeg mjesta iznositi 150, odnosno 100 KM. Za ekipno osvajanje prvog mjesta na republičkom takmičenju nagrada će isnositi 300 KM, a za osvojeno drugo i treće mjesto 200, odnosno 150 KM.

Srednjoškolac koji osvoji prvo mjesto na republičkom takmičenju biće nagrađen sa 300 KM, a osvajači drugog i trećeg mjesta sa 200, odnosno 100 KM.

Ekipni uspjeh kod srednjoškolaca nagrađivaće se sa 400 KM za osvajanje prvog mjesa, 300 KM za drugo i 200 KM za treće mjesto. Nagrade za ekipne uspjehe biće dodjeljivane školama.

Za postignute rezultate na državnim takmičenjima novčane nagrade biće uvećane za 50 odsto u odnosu na nagrade na republičkim takmičenjima.

Dodjela nagrada prema Pravilniku o nagrađivanju učenika srednjih i osnovnih škola vršiće se na kraju školske godine na svečanom prijemu kod načelnika opštine Zvornik.

Lokalna uprava nagrade dodjeljuju u cilju podrške i daljeg podstreka najboljim učenicima u njihovom radu i zalaganju. U posljednjih pet godina nagrade je dobijalo 50 – 60 učenika godišnje za šta je iz budžeta opštine Zvornik izdvajano od 15.000 KM do 18.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare