Pravci prohodni, otežan saobraćaj

0

ZVORNIK – Magistralni i regionalni putevi na području regije Birač prohodni su, uprkos snježnim padavinama, ali je otežan saobraćaj na svim pravcima, posebno na prevojima Han pogled, Crni vrh, te na dionicama puta Šekovići-Kaštelj i Milići-Skelani, saopšteno je danas iz preduzeća “Zvornikputevi”.
Na prevoju Han pogled temperatura vazduha iznosi minus pet stepeni Celzijusovih, a visina snijega 60 centimetara, dok na kolovozu ima ugaženog snijega od dva do tri centimetra, bez leda.

Uz regionalni put Šekovići-Kaštelj visina snijega iznosi 50 centimetara, a uz magistralni pravac Zvornik-Tuzla preko Crnog vrha oko 30 centimetara.

Na području od Milića do Skelana, granica prema Srbiji, visina snijega iznosi i do 70 centimetara, sa ugaženim snijegom na kolovozu od dva-tri centimetra.

Ekipe putara su na terenu i rade na račišćavanju snijega i posipanju kolovoza.

Iz “Zvornikputeva” podsjećaju vozače da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme, kao i na opreznu vožnju u usjecima, zasjecima, upozoravajući da su na pojedinim dionicama mogući odroni.

Punktovi “Zvornikputeva” za održavanje magistralnih i regionalnih puteva u zimskim uslovima nalaze se na prvohu Han pogled, u Karakaju i Bratuncu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments