„Pozorišni četvrtak“ u Istočnom Sarajevu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Projekat „Pozorišni četvrtak u Istočnom Sarajevu“ počeće 11. aprila izvođenjem predstave „Elektra“ u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

Projekat, koji je pokrenuo mladi glumac Filip Radovanović, zamišljen je tako da svakog drugog četvrtka bude odigrana profesionalna pozorišna predstava prilagođena različitim ciljnim grupama, od djece, tinejdžera do odraslih.

Radovanović je rekao Srni da je cilj afirmisanje pozorišne scene u gradu i da ljudi shvate da pozorište oplemenjuje, daje mogućnost učenja, osjećaja slobode emocija.

„Pozorište vraća duh u čovjeka i čini ga ispunjenijim i bogatijim, daje priliku za razvoj kritičkog mišljenja“, istakao je Radovanović.

On kaže da, budući da je završio Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu i već radio profesionalno u pozorištima i nezavisnim produkcijama, ima mogućnost da u Istočnom Sarajevu organizuje izvođenje pozorišnih predstava.

Radovanović je naglasio da su projekat podržali Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo i načelnik opštine LJubiša Ćosić, te pozvao sve privrednike i druge koji mogu da pomognu.

Početak predstave „Elektra“, koja je bazirana na scenskom pokretu, a u kojoj igraju Fatima Kazazić i Amila Terzimehić, zakazan je u četvrtak, 11. aprila, u 20.00 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments