Pozivom na broj 1457 pomoći djeci sa problemima govora i sluha

0
Pozivom na broj 1457 pomoći djeci sa problemima govora i sluha

SOKOLAC – Udruženje za pomoć licima sa posebnim potrebama “Podrška” pokrenulo je humanitarnu akciju aktiviranjem humanitarnog broja 1457 za prikupljanje sredstava za pomoć djeci sa područja opštine Sokolac kojoj je potreban logopedski tretman.

Predsjednik ovog udruženja Snježana Bašević rekla je Srni da je za nabavku potrebnog logopedskog aparata i pomagala potrebno gotovo 10.000 KM i da humanitarni broj 1457 u funkciji do kraja jula.

Ona je navela da je planirano da se prikupljenim sredstvima kupi logopedski aparat, neophodna oprema, didaktička sredstva i da se angažuje logoped koji bi pružao pomoć djeci sa područja opštine Sokolac.

“Naša istraživanja su pokazala da je na području ove opštine pomoć logopeda potrebna za oko 150 djece, a mi nastojimo ovom akcijom da obezbijedimo sve što je potrebno da roditelji ne bi morali plaćati i odvoditi svoju djecu na tretmane u druge gradove”, dodala je Baševićeva.

Ona je navela da je digatalni aparat najmoderniji instrument namijenjen rehabilitaciji slušanja i govora i da se, uz primjenu ostalih didaktičkih sredstava, postižu dobri rezultati u logopedskim tretmanima kod djece.

Pozivom na broj 1457 do kraja jula svi humani ljudi daruju jednu KM za pomoć djeci sa područja opštine Sokolac, kojima je potrebna pomoć logopeda.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments