Poziv zainteresovanima da pohađaju obuku o zaštiti bilja

0

ISTOČNO SARAJEVO – Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu uputio je javni poziv zainteresovanim pojedincima za pohađanje obuke stručnih lica odgovornih za nabavku, promet, smještaj, čuvanje i izdavanje sredstava za zaštitu bilja.

Cilj obuke je da se odgovorna stručna lica upoznaju o principima integralne zaštite bilja, značaju primjene nepesticidnih mjera borbe, kao i pravilnom izboru i bezbjednoj primjeni sredstava za zaštitu bilja, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Odgovorna stručna lica po završetku obuke dobiće sertifikat kojim stiču pravo za rad na poslovima nabavke, prometa, skladištenja, čuvanja i izdavanja sredstava za zaštitu bilja.

Sertifikat o stečenom znanju važi tri godine od datuma izdavanja, nakon čega kandidat mora da pohađa naprednu obuku u skraćenom obliku, sa težištem na najnovija saznanja u oblasti zaštite bilja.

Za sprovođenje programa ove obuke, Poljoprivredni fakultet ovlašten je od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments