Poziv za zamjenu oružnih listova

0

ISTOČNO SARAJEVO – Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo obavijestio je vlasnike oružja za ličnu bezbjednost čiji su oružni listovi izdati 2007.godine i u periodu januar – mart 2008. godine da su dužni da u roku od 60 dana od dana isteka važenja oružnog lista podnesu zahtjev za izdavanje novog.

„Zakonom o oružju i municiji, koji je stupio na snagu 16. avgusta 2007. godine, propisan je rok važenja oružnog lista od pet godina, tako da je istekao rok važenja oružnih listova koji su izdati tokom 2007. i u periodu januar-mart 2008. godine“, saopšteno je iz Centra.

Za izdavanje novog oružnog lista građani su dužni priložiti zahtjev za izdavanje novog oružnog lista, uvjerenje ovlašćene zdravstvene organizacije o zdravstvenoj sposobnosti, uvjerenja o nevođenju krivičnog i prekršajnog postupka i fotokopiju lične karte.

Administrativna taksa za rješavanje zahtjeva za izdavanje novog oružnog lista iznosi 30 KM, dok naknada za obrazac oružnog lista iznosi 20 KM.

Ukoliko vlasnici oružja za ličnu bezbjednost nakon isteka ostavljenog roka ne podnesu zahtjev za izdavanje novog oružnog lista, nadležni organ će primjeniti kaznene odredbe Zakona o oružju i municiji.

CJB Istočno Sarajevo poziva vlasnike oružja za ličnu bezbjednost da ispune navedenu zakonsku obavezu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments