Poziv stanarima zgrada da zajedničkim snagama urede fasade

0

SOKOLAC – Opština Sokolac raspisala je javni poziv za sufinasiranje pri uređenju fasada na stambenim zgrada, a maksimalan iznos koji se može odobriti za jednu zajednicu etažnih vlasnika je od 10.000 do 30.000 KM.

Riječ je o projektu „Estetsko uređenje fasada i poboljšanje energetske efikasnosti“, a pravo učešća imaju sve registrovane zajednice etažnih vlasnika.

Odnos učešća opštine Sokolac i zajednice etažnih vlasnika u sufinansiranju zavisi od hitnosti intervencije, vizuelnog i funkcionalnog efekta koji se očekuje od projekta i iznosa sredstava koje je potrebno uložiti.

Rok za podnošenje prijava je 25.septembar.

Iz kabineta načelnika opštine Milovana Bjelice su naveli da je ova lokalna zajednica jasno dala do znanja da joj je prioritet ekološki, ali i uređen Sokolac.

Iz informativne službe su pojasnili da se na ovaj način želi poboljšati energetska efikasnost zgrada, produžiti njihov vijek trajanja, smanjiti potrošnja toplotne energije, te uljepšati i dodatno urediti gradsko naselje.

Projekti obnove fasada i poboljšanja energetske efikasnosti na zgradama predškolske ustanove i opštine Sokolac su u toku.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare