Poziv roditeljima da ugoste djecu sa Kosova i Metohije

0
Doputovalo oko 50 djece sa Kosova i Metohije

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Opština Istočno Novo Sarajevo jedna je od 18 lokalnih zajednica u Republici Srpskoj koja će i ove godine učestvovati u projektu “Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske”, a iz opštinske uprave pozivaju roditelje koji su u mogućnosti da ugoste mališane sa Kosmeta.

Za sve dodatne informacije i prijavu zainteresovane porodice mogu se obratiti opštinskoj upravi, a kontakt lica su Biljana Stjepanović i Tamara Rakanović.

Prednost prilikom prijave imaju porodice koje su ugostile djecu sa Kosmeta prošle godine.

Centralni doček djece sa Kosova i Metohije biće upriličen 16. juna u Andrićgradu. Gosti sa Kosmeta u Republici Srpskoj će boraviti do 23. juna.

Ovogodišnjim projektom, čiji je organizator Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banjaluke, predviđen je dolazak 1.050 najboljih učenika iz osnovnih škola sa Kosmeta u Republiku Srpsku u pratnji oko 80 prosvjetnih radnika, saopšteno je iz opštine Istočno Novo Sarajevo.

“Opština Istočno Novo Sarajevo i ove godine će ugostiti učenike iz svih srpskih sredina i osnovnih škola sa Kosova i Metohije. Učenici će biti smješteni u porodice njihovih vršnjaka koji su iskazali želju i humanost da budu domaćini”, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da opštinska uprava Istočno Novo Sarajevo i građani, učešćem u ovom projektu, žele da pomognu srpskom narodu i da ovoj djeci pruže gostoprimstvo i slobodu koju nemaju na Kosmetu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments