Poziv nadležnima da razriješe ubistvo Srđana Kneževića

2

Udruženje boraca „Beli Vukovi“ sa Pala poziva nadležne u Republici Srpskoj da u što kraćem roku privedu i dovedu pred sud vinovnike ubistva Srđana Kneževića, koji je u posljednjem otadžbinskom ratu bio komandant Specijalne jedinice Vojske Republike Srpske „Beli vukovi“.

U pismu koje je dostavljeno Ministarstvu unutrašnjih poslova, te Ministarstvu pravde Republike Srpske, Republičkom javnom tužilaštvu, Tužilaštvu BiH, kabinetu predsjednika Srpske, te medijima, ovo udruženje navodi da će se tim činom „svim građanima Republike Srpske vratiti povjerenje u zakonodavne i bezbjednosne institucije“ u zemlji.

Udruženje podsjeća da se 7. avgusta navršava 20 godina od svirepog ubistva Kneževića, supruga i oca tada dva maloljetna sina, a koji je u to vrijeme bio zamjenik načelnika Centra javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo, te da su ostala nerazjašnjena pitanja ko, zašto, zbog čega i za koga je izvršeno ubistvo Kneževića.

„Naš Srđan Knežević je pet puta ranjen i takav ranjen je sa nama bio na prvoj liniji. Nije se štedio za vjekovna ognjišta i Republiku Srpsku. Nije ležao u bolnici, ni u krevetu kući. Mogao je, ali je s nama bio, jer je od malena učen na prave ovozemaljske vrijednosti“, naglašava se u pismu, te napominje da je Knežević bio odlikovan više puta.

Iz Udruženja traže da se razriješe slučajevi i pred lice pravde izvedu vinovnici ubistva načenika Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Željka Markovića, koji je na sličan način ubijen u septembru 2002. godine, LJubiše Savića Mauzera, bivšeg komandanta specijalne srpske brigade „Panteri“, koji je ubijen u junu 2000. godine, te Riste Jugovića, koji je ubijen u martu 2002. godine, a koji je tada bio direktor „Jahorina osiguranja“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

ama rjesice se to pa zivot je pred nama BOG neka mu dusu prosti i laka mu crna zemlja vjecan pomen junaku i da nu se dusa raja nagleda eto toliko mogu a ostalo …….ko i kako i kada ovo sto je ostalo od BELIH VUKOVA osim nekoliko muljatora i provokatora ostalo dobre i prostodusne neprilike TOLIKO

Procitao sam knjigu ‘ BELI VUKOVI’ i ako je i samo jedan promil istinit , trebalo bi da Srdjana proglase narodnim herojem ! Velika je sramota da takvi junaci budu ponizeni nebrigom i osudjeni na zaborav a da se smrdljivci koji su ispijali kafu u Knez Mihajlovoj sada busaju u prsa kao najveci junaci i traze bezobrazno beneficije za ucesce u odbrani srpskog naroda. Neka mu je laka zemlja.