Poziv građanima da se obrate u stručnu službu opštine

0

Predsjednik Skupštine opštine Pale Predrag Vučićević pozvao je građane da dođu u stručnu opštinsku službu, gdje će im biti pružena pomoć u pisanju prigovora Poreskoj upravi na rješenja kojima je predviđeno plaćanje uvećanog poreza na nepokretnosti, posebno u ruralnim i negrađevinskim zonama.

Poziv je upućen građanima koji imaju nepokretnosti u trećoj, četvrtoj, petoj i šestoj zoni građenja i van nje.

Vučićević je na konferenciji za novinare rekao da će ove prigovore rješavati Ministarstvo finansija Republike Srpske, te da će građani nakon toga dobiti rješenja sa umanjenim iznosima poreza.

On je dodao da je ova aktivnost dogovorena na zajedničkom sastanku sa predstavnicima Poreske uprave i Ministarstva finansija Srpske.

Odluka o visini cijena zemljišta u zonama na području opštine Pale donesena je na vanrednoj sjednici Skupštine opštine 7. jula.

Ova odluka je odmah dostavljena nadležnoj područnoj jedinici Poreske uprave Republike Srpske kako bi se građanima mogli obračunati novi iznosi poreza koji će biti umanjeni u odnosu na račune koje su već dobili.

Vanredna sjednica Skupštine opštine zakazana je nakon što su građanima stigli na naplatu računi poreza na nepokretnosti višestruko uvećani.

* ispravljeno 23.09.2016. u 12:53 h

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare