Poziv građanima da izmiruju obaveze

0

ZVORNIK – Preduzeće „Zvornik stan“ pozvalo je korisnike da redovno plaćaju grijanje, jer zbog sadašnjeg stepena naplate nije u mogućnosti da redovno izmiruje obaveze prema „BH gasu“ odakle upozoravaju da će obustaviti isporuku gasa.

Direktor „Zvornik stana“ Miodrag Jevtić rekao je da je stepen naplate grijanja 60 odsto što nije dovoljno za uredno izmiravanje obaveza prema „BH gasu“.

„Zbog toga smo izloženi stalnim upozorenjima da će nam biti obustavljena dalja isporuka gasa“, rekao je Jevtić novinarima.

On je dodao da problem dodatno usložnjava i zahtjev „BH gas“ da „Zvornik stan“ počne da plaća i obaveze akumulirane prethodnih godina, a koje se kreću između dva i po i tri miliona KM.

Grijanje metra kvadrtnog stambenog prostora u Zvorniku košta tri KM, a poslovnog prostora 6,5 KM za redovne platiše, odnosno 7,9 KM za neredovne platiše.

„Poslovni prostori, koji su izmirili obaveze do početka sezone grijanja, kvalifikovali su se za nižu cijenu od 6,5 KM i oni redovno izmiruju tekuću potrošnju. Ostali, koji nisu izmirili dugovanja do početka sezone, plaćaju grijanje po 7,9 KM po kvadratu“, istakao je Jevtić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare