Pozitivno ocijenjena međusobna saradnja

0

Načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo Srpko Kosorić i glavni tužioci okružnih tužilaštava u Istočnom Sarajevu i Trebinju, Rajko Čolović i Slobodanka Gaćinović, pozitivno su ocijenili međusobnu saradnju u sprovođenju radnji dokazivanja u toku istrage.
Nakon današnjeg sastanka u Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu, Kosorić je objasnio novinarima da glavni tužilac, radi utvrđivanja efikasnosti istraga i međusobne saradnje, može da organizuje ovakve sastanke jednom u tri mjeseca, a po potrebi i češće.

„Mi smo danas zaključili da je međusobna saradnja, kao i u prethodnom periodu, zaista dobra i da je efikasnost istraga na dobrom nivou. Da nisu, glavni tužilac bi organizovao sastanak na kojem bi evidentirali probleme“, rekao je Kosorić.

On je istakao da je u devet mjeseci ove godine CJB evidentirao 17 odsto manje krivičnih djela u odnosu na isti period prošle godine, te povećan broj izvještaja po pitanju privrednog kriminaliteta.

„Jedino gdje imamo slabije rezultate u ovom periodu evidentirani su u oblasti bezbjednosti saobraćaja. To ne znači da policija ne radi, a mi redovno objavljujemo pokazatelje po pitanju preventivnog rada policije, provedenih akcija i slično“, izjavio je Kosorić.

On je i ovom prilikom potvrdio da se u Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu i Tužilaštvu BiH radi na rasvjetljavanju slučajeva koji su se prethodnih godina dogodili na području grada Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare