Pozitivno ocijenjen rad SPKD „Prosvjeta“

0

Skupština Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ „Prosvjeta“ na redovnoj godišnjoj sjednici, održanoj danas na Palama, pozitivno je ocijenila rad Društva u protekloj 2011. godini, a to se odnosi na rad većine opštinskih odbora u i van Republike Srpske, prije svega, Herceg Novom, Beču i Mostaru, gdje je Prosvjeta obnovljena 2011. godine.
Srpska „Prosvjeta“ je i u prošloj godini bila nosilac kulturnog života u mnogim opštinama u Srpskoj, a brojne književne večeri, promocije knjiga i časopisa, koncerti, nastupi folklornih društava i druge manifestacije u organizaciji „Prosvjete“ bile su i jedini sadržaj kulturnog života u tim opštinama.

Skupština SPKD „Prosvjeta“ dala je saglasnost na realizaciju Prosvjetinog programa ćirilice koji će trajati tokom cijele ove godine, čiji partner će biti RTRS, a očekuje se da pokrovitelj aktivnosti bude predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Prije Skupštine održana je i sjednica Glavnog odbora „Prosvjete“ na kojem je zauzet stav o radu nelegalnog odbora u Sarajevu, te usvojen program obilježavanja 110. godišnjice postojanja „Prosvjete“ čija će centralna manifestacija biti akademija, koja će biti održana na Vidovdan 28. juna u Bileći.

Glavni odbor je imenovao povjerenike „Prosvjete“ u Beogradu i Budimpešti, gdje se uskoro očekuje formiranje srpske „Prosvjete“.

Izborna sjednica Skupštine SPKD „Prosvjete“ na kojoj će biti birani novi ograni društva biće održana u decembru, a do tada će biti održani izbori u svim opštinskim odborima.


(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare