Pozitivno ocijenjen rad SPKD “Prosvjeta”

0

Skupština Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ “Prosvjeta” na redovnoj godišnjoj sjednici, održanoj danas na Palama, pozitivno je ocijenila rad Društva u protekloj 2011. godini, a to se odnosi na rad većine opštinskih odbora u i van Republike Srpske, prije svega, Herceg Novom, Beču i Mostaru, gdje je Prosvjeta obnovljena 2011. godine.
Srpska “Prosvjeta” je i u prošloj godini bila nosilac kulturnog života u mnogim opštinama u Srpskoj, a brojne književne večeri, promocije knjiga i časopisa, koncerti, nastupi folklornih društava i druge manifestacije u organizaciji “Prosvjete” bile su i jedini sadržaj kulturnog života u tim opštinama.

Skupština SPKD “Prosvjeta” dala je saglasnost na realizaciju Prosvjetinog programa ćirilice koji će trajati tokom cijele ove godine, čiji partner će biti RTRS, a očekuje se da pokrovitelj aktivnosti bude predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Prije Skupštine održana je i sjednica Glavnog odbora “Prosvjete” na kojem je zauzet stav o radu nelegalnog odbora u Sarajevu, te usvojen program obilježavanja 110. godišnjice postojanja “Prosvjete” čija će centralna manifestacija biti akademija, koja će biti održana na Vidovdan 28. juna u Bileći.

Glavni odbor je imenovao povjerenike “Prosvjete” u Beogradu i Budimpešti, gdje se uskoro očekuje formiranje srpske “Prosvjete”.

Izborna sjednica Skupštine SPKD “Prosvjete” na kojoj će biti birani novi ograni društva biće održana u decembru, a do tada će biti održani izbori u svim opštinskim odborima.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments