Pozitivni starija žena i mlađi muškarac

0

SOKOLAC – Muškarac mlađe i žena starije životne dobi sa područja Sokoca pozitivni su na virus korona, rekla je Srni direktor lokalnog Doma zdravlja „Dr LJubomir Ćeranić“ Adrijana Stanar.

Stanareva je rekla da su ova dva lica, sa još pet, testirana prije dva dana.

Ona je naglasila da ova dva lica nisu došla ni u kakav kontakt sa licima za koja je do sada utvrđeno da su pozitivna na kovid-19 na području Sokoca.

„Ukoliko kod ovih lica budu ispoljeni teži simptomi biće upućena u Bolnicu `Srbija`, a ukoliko je umjerena ili lakša klinička slika, ili čak budu bez ispoljavanja simpotoma, ostaće u kućnoj izolaciji, pod zdravstvenim nadzorom porodičnih ljekara iz nadležnog Doma zdravlja“, istakla je Stanareva.

Stanareva je rekla da će, u skladu sa epidemiološkim načelima, uslijediti identifikacija kontakata i stavljanje pod nadzor osoba koje su došle u kontakt sa novopotvrđenim slučajevima, te dalje postupanje po preporukama Instituta za javno zdravstvo i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Ona je podsjetila da su na području opštine Sokolac od početka epidemije do sada registovana četiri pozitivna lica, dok je peto zaposleno u Domu zdravlja na Sokocu, a stalno je nastanjeno u Rogatici.

Stanareva je navela da je testiranje 10 zdravstvevnih radnika, koji su bili u kontaktu sa tim oboljelim licem, pokazalo da su svi negativni na virus korona, što znači da je taj klaster zatvoren.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske saopštio je jutros da je u Srpskoj na novi virus korona pozitivno još 58 osoba od 311 testiranih, među kojima su i ova dva lica sa Sokoca.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare