Požar na Ravnoj planini pod kontrolom

0

Požar na Ravnoj planini je stavljen pod kontrolu, a još gori u sredini požarišta, rekao je Srni rukovodilac Službe civilne zaštite opštine Pale Dragan Elek.

Elek je rekao da su kasno sinoć uspjeli da građevinskom mašinom prošire trasu puta ka području zahvaćenom požarom da bi vatrogasna vozila mogla da priđu što bliže i tako omoguće efikasnije i bezbjednije gašenje požara.

„Uspjeli smo da proširimo trasu i da izađu najveći kamioni i izvuku cisternu. Pružili smo oko 150 metara crijeva i na taj način smo opkolili požarište“, rekao je on.

Elek je izrazio nadu da danas neće biti vjetra, te napomenuo da je za sutra najavljena kiša.

On je naveo da su juče razmišljali da upute javni poziv za pomoć, ukoliko im ne bi uspjelo da probiju veću trasu za prilaz cisterni.

Prema njegovim riječima, u gašenju požara učestvuju radnici Šumskog gazdinstva „Jahorina“ sa Pala, mještani, ljude sa motornim pilama, traktorima, a javljali su se stanovnici Pala za pomoć, ali na sreću, nije bilo potrebe za tim.

„Pripadnici Civilne zaštite su samo dovozili cisterne, ali nisu bili angažovani na gašenju zbog drugih manjih požara koje su morali gasiti“, rekao je on i dodao da je Šumsko gazdinstvo jedinica koja pripada Civilnoj zaštiti.

Požar na Ravnoj planini je u subotu, 14. avgusta, zahvatio dio šume, a po pozivu šumara odmah su reagovale hitne službe i sve vrijeme su na licu mjesta.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare