Požar izazvao manju materijalnu štetu

0
Šumsko gazdinstvo

SOKOLAC – U Šumskom gazdinstvu „Romanija“ Sokolac nastala je manja materijalna šteta usljed požara koji je izbio u kancelariji u kojoj je bila arhiva.

Komandir Vatrogasnog odjeljenja Sokolac Mile Šarac kaže da je požar izbio juče dok su radnici upravne zgrade Šumskog gazdinsta „Romanija“ bili na pauzi za doručak.

„Požar je izbio u kancelariji na drugom spratu zgrade, u kojoj se nalazila arhiva, pa je oštećen kopir aparat, procesor i nekoliko plastičnih predmeta, što je prouzrokovalo više dima. Situacija je izgledala mnogo složenija zbog jakog dima koji se pojavljivao na sve strane“, kaže Šarac.

Vršilac dužnosti direktora Šumskog gazdinstva „Romanija“ Sokolac Dragan Vidojević rekao je Srni da je nemar radnika, najvjerovatnije, uzrok izbijanja požara.

„Sudski vještak za požare juče je ocijenio da uzork požara nije kvar na elektroinstalacijama ili nešto slično, već da je ljudski faktor, što je dovoljan razlog da preduzmemo zakonom predviđene mjere zaštite imovine i zabranimo pušenje u kancelarijama“, rekao je Vidojević.

On je potvrdio da je, zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca i radnika gazdinstva, materijalna šteta veoma mala, što su potvrdili i u Vatrogasnom odjeljenju Sokolac, čiju su pripadnici učestvovali u gašenju požara sa šest vatrogasaca i dva vatrogasna vozila.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare