Povučeno imenovanje direktora tri jave ustanove

0

FOČA – Sjednica Skupštine opštine Foča, koja je prekinuta 26. decembra, danas je okončana bez imenovanja direktora tri javne ustanove, zbog kojih je u dva navrata odgađana.


Početak sjednice kasnio je oko 40 minuta, koliko je odbornicima skupštinske većine trebalo da sa načelnikom opštine Radisavom Mašićem odluče da se sa dnevnog reda povuče imenovanje direktora Doma zdravlja, Apoteke i Muzeja, te odluka o davanju garancije preduzeću Komunalac za podizanje kredita.

Kako je saopštio predsjednik Skupštine Radojica Mlađenović, ove tačke su povučene zbog potrebe usaglašavanja stavova u vezi rješavanja kadrovskih pitanja, odnosno imenovanja direktora javnih ustanova čiji je osnivač opština Foča.

„Konkursi su provedeni, sve radnje su preduzete i urađene i ove tačke će biti nominovane ponovo na prvoj narednoj sjednici u februaru“, rekao je Mlađenović.

Nakon povlačenja neusaglašenih tačaka odbornici su usvojili program rada skupštine za 2015, a razmatrana je i informacija o kvalitetu vode za piće.

Predsjednik Mlađenović najavio je održavanje posebne sjednice, na zahtjev devet odbornika opozicije, na kojoj će biti raspravljano o stanju magistralnog puta Foča-Šćepan Polje.

Mlađenović je rekao da će kolegijum za posebnu sjednicu biti održan naredne sedmice, dok će datum sjednice biti usaglašen sa gostima sjednice, koji bi trebalo da joj prisustvuju, a to su ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić, vršilav dužnosti direktora JP „Putevi Republike Srpske“ Duško Gojić i narodni poslanik iz Foče Zdravko Krsmanović.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare