Povratnici da se više integrišu

0

ZVORNIK – Potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović izjavio je danas u Zvorniku da bi povratnici trebalo više da se integrišu u društvo u mjestima gdje žive, ali da jedan dio politike pokušava da ih separatizuje.

„Moja politika je da se povratnička populacija integriše u društvo, jer su oni građani naselja i gradova Republike Srpske, i tako treba da se ponašaju“, rekao je Suljkanović, nakon razgovora sa načelnikom opštine Zvornik Zoranom Stevanovićem.

Gvoreći o problematici povratnika na području zvorničke opštine, Suljkanović je rekao da se danas odvijaju zaista lijepi događaji kao što su početak nastave u povratničkim naseljima, izgradnja lokalnog puta u povratničkom naselju Paljevići, prenos sjedišta preduzeća „Drina Šped“ iz Tuzle u Karakaj.

Suljkanović je pojasnio da vlasnik „Drina Špeda“ hoće da otvori ekspozituru ove firme u Šamcu i da preseli sjedište firme iz Tuzle u Karakaj, što bi značilo otvaranje novih radnih mjesta.

Potpredsjednik Republike Srpske je rekao da Federalno ministarstvo prometa i komunikacija sa 120.000 KM finansira asfaltiranje lokalnog puta u povratničkom naselju Paljevići, što će doprinijeti boljem i bržem povratku.

Suljkanović je posjetio porodicu Suada Vehapi u zvorničkom naselju Skočić, izrazivši spremnost da ove školske godine od svoje plate stipendira djecu ove porodice.

„Ova porodica ima petoro djece koja idu u školu i spreman sam da ih stipendiram od svojih primanja u ovoj školskoj godini“, rekao je Suljkanović.

Načelnik Stevanović je rekao da je vrlo bitno da se svi povratnici osjećaju, prije svega, građanima Zvornika, te da se više građani ne dijele na izbjegličku i povratničku populaciju.

„Svi koji su ovdje, život ih je raznoraznim putevima i donio i vratio u Zvornik i odveo iz ovog mjesta i zbog toga je potrebno da se svi integrišu i da budu dio našeg društva“, rekao je Stevanović.

On je dodao da je sa Suljkanovićem razgovarao i o problemima građana koji su bili pogođeni nedavnim poplavama i klizištima, kao i o pomoći sugrađanima na rješavanju ovih problema.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare