Povoljne cijene sadnica voća

0

SOKOLAC – Odjeljenje za privredu i finansije opštine Sokolac omogućilo je prodaju sadnica voća uz sufinansiranje opštine sa 50 odsto od nabavne cijene, u okviru programa podsticaja za razvoj poljoprivrede.
„Nabavne cijene sadnica šljive, jabuke, kruške i dunje su po tri KM, sadnice lijeske četiri KM, a budući da opština sufinansira sa 50 odsto poljoprivrednici ih mogu kupiti za 1,5 KM, odnosno dvije KM“, rekao je Srni samostalni stručni saradnik za poljoprivredu opštine Sokolac Zoran Vuković.

On je istakao da su sadnice visokog kvaliteta, proizvedene uz nadzor stručnjaka Poljoprivrednog instituta Republike Srpske, što garantuje da su odabrane za odgovarajuće područje.

Zainteresovani poljoprivrednici mogu naručiti sadnice do 27. marta u zgradi opštine Sokolac, a dodatne informacije mogu se dobiti telefonom, pozivom na 057-448-712, kažu iz kancelarije poljoprivredne službe opštine Sokolac.

Ova opština je i u protekle četiri godine, u okviru programa podsticaja za razvoj poljoprivrede, sufinansirala nabavku sadnica šljive sa Instituta za voćarstvo iz Čačka.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare