Povoljna bezbjednosna situacija

0

HAN PIJESAK – Bezbjednosna situacija na području opštine Han Pijesak je povoljna, a teških krivičnih djela nije bilo u dužem vremenskom periodu, konstatovano je danas na sastanku ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislava Jovičića sa rukovodstvom opštine i policijske stanice u ovoj lokalnoj zajednici.

Jovičić je danas na Han Pijesku, poslije sastanka sa načelnikom ove opštine LJubivojem Šupićem i komandirom lokalne Policijske stanice Milankom Đerićem, rekao novinarima da je saradnja lokalne vlasti i policije dobra, te da nema većih krivičnih djela.

Ministar je dodao da je na sastanku bilo riječi o kampanji MUP-a pod nazivom “Birajte život bez oružja” ili “Žetva dva”, ističući da je svima u interesu da ima što manje nelegalnog oružja.

Jovičić je napomenuo da na ovom području zimski uslovi traju duže i da će zbog toga posebna pažnja biti posvećena bezbjednosti saobraćaja kroz saradnju policije i službi za održavanje puteva.

On je rekao da je svrha njegove posjete Han Pijesku da upozna policijske službenike o određenim promjenama pravilnika koje radi kabinet resornog ministarstva o sistematizaciji i organizaciji radnih mjesta, o Zakonu o policijskim službenicima u smislu poboljšanja uslova rada, kao i nabavci nove opreme za policijske službenike.

Jovičić je naveo da u pojedinim policijskim stanicama u Republici Srpskoj nedostaje određen broj policijskih službenika, te da će biti obezbijeđena budžetska sredstva za plate pripadnika MUP-a, kako bi ta radna mjesta bila popunjena licima koja su završila policijsku školu.

Načelnik Šupić istakao je da Policijska stanica na Han Pijesku dobro sarađuje sa lokalnom vlasti i da je bezbjednosna situacija na visokom nivou, te da nema teških krivičnih djela.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments