Povoljan bezbjednosni ambijent, manji broj krivičnih djela

0

ZVORNIK – Na području u nadležnosti Policijske uprave Zvornik u februaru su evidentirana 43 krivična djela, dok ih je u istom mjesecu prošle godine bilo 51, rekao je danas načelnik ove uprave Goran Abazović.

On kaže da je bezbjednosna situacija zadovoljavajuća i stabilna jer nije bilo događaja koji bi izazvali veću uznemirenost građana niti krivičnih djela sa višim stepenom društvene opasnosti.

Abazović je na konferenciji za novinare, predstavljajući podatke za februar, rekao da je u ovom mjesecu evidentirano smanjenje broja krivičnih djela.

„U februaru su evidentirana 43 krivična djela, od kojih 36 iz oblasti opšteg kriminaliteta, četiri iz privrednog, jedan iz oblasti zloupotrebe droge i dva krivična djela iz oblasti ugrožavanja javnog saobraćaja“, naveo je Abazović.

On je dodao da je podneseno 39 izvještaja nadležnim tužilaštvima protiv 49 lica, od kojih je devet maloljetnih.

Govoreći o migrantima, Abazović je rekao da u februaru na području Policijske uprave Zvornik nije zabilježen pojačan priliv migranata i ilegalnih ulazaka.

Ističući da se sa dolaskom proljeća očekuje priliv većeg broja migranata, Abazović je rekao da do sada nije bilo krivičnih djela ili prekršaja koje su počinili migranti, niti su migranti bili žrtve izvršenja krivičnih djela.

On je naglasio da su pripadnici Policijske uprave Zvornik u februaru učestvovali u jednom broju akcija republičkog, regionalnog i lokalnog karaktera, kao i obezbjeđivanja javnih ličnosti, te da su sve obavili profesionalno.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Savić rekao je da u februaru u oblasti opšteg kriminaliteta nije bilo najtežih krivičnih djela kao što su teška ubistva i ubistva.

„Nije bilo evidentiranih ni krivičnih djela protiv polnog integriteta, ni najtežih krivičnih djela iz grupe protiv imovine, kao što su razbojništva i razbojničke krađe“, kaže Savić.

On je dodao da su u februaru otkrivena četiri krivična djela privrednog kriminaliteta i da su zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podneseni izvještaji protiv četiri lica.

Savić je rekao da materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 7.000 KM, koliki je i iznos stečene protivpravne imovinske koristi.

Načelnik Sektora policije Vladan Vasilić rekao je da je na području Policijske uprave Zvornik u februaru evidentirano 36 saobraćajnih nezgoda, što je u odnosu na februar prošle godine manje za 23 odsto.

„U ovim saobraćajnim nezgodama povrijeđeno je 12 lica, od kojih osam lakše, tri teže, dok je jedno lice poginulo“, naveo je Vasilić.

Prema njegovim riječima, policija je u februara kontrolisala 2.420 vozila i vozača i evidentirala 1.688 prekršaja za koje su izdata 1.604 prekršajna naloga.

Vasilić je dodao da je u februaru iz saobraćaja isključeno 41 vozilo i 154 vozača, od kojih 129 zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare