Povelja uručena Tešiću

0

SOKOLAC – Akademiku Milosavu Tešiću iz Beograda uručena je Povelja na književnoj manifestaciji 20. Vidovdanski pjesnički susreti na Romaniji. Tešić je Povelju dobio sinoć na manifestaciji na kojoj je govorio vidovdansku besjedu u kojoj je istakao značaj ovog praznika u srpskoj istoriji, osvrnuvši se na Kosovsku bitku i kneza Lazara.
Pomenuta besjeda na gradskom trgu ispred zgrade Skupštine opštine otvorila je pjesničko veče na kome su stihove govorili domaći autori, ali i gosti iz regiona.

Stihove su, osim Tešića, govorili i Milica Bakrač iz Nikšića, Nenad Radenković iz Zvečana, Miomir Jovanović iz Kosovske Mitrovice, Slobodan Jović iz Lopara, Milenko Jevđević iz Banjaluke i Gordana Milošević iz Vlasenice, Zoran Nedeljković iz Požege, Milanko Borovčanin, Slavko Đurković, Momir Jolović i Radislav Ćivša sa Sokoca.

U okviru 20. Vidovdanskih pjesničkih susreta na Romaniji prethodno je održan poetski pomen na sokolačkom Vojničkom spomen-groblju “Mali Zejtinlik”, na kojem je sahranjeno 956 boraca sa područja Sarajevsko-romanijske regije poginulih u proteklom ratu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments