Povelja opštine Mirku Cvijetiću

0

SOKOLAC – Skupština opština Sokolac odlučila je danas da, povodom Dana i krsne slave opštine, najviše opštinsko priznanje – Povelju dodijeli Mirku Cvijetiću, vlasniku preduzeća za proizvodnju, promet i transport „Duga-komerc“.

Cvijetić je prošle godine osnovao preduzeće „Duga-pelet“, čija je djelatnost prerada drveta i proizvodnja peleta, a zapošljava 40 radnika.

Zlatna plaketa opštine biće dodijeljena ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevi Mirjaniću, šefu katedre interne medicine i kliničke prakse na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu profesoru Stevanu Trbojeviću, te profesoru Vesni Milić, koja je 2004. godine odbranila doktorsku disertaciju na Poljoprivrednom fakultetu.

Dobitnici Zlatne plakete su i Delivoje Borovčanin, vlasnik firme „Mermer-ukras“ koja više od 30 godina uspješno posluje u industriji kamena, mljekara „Pađeni“ iz Bileće i Obrad Galavić iz Sokoca, koji je 1975. godine diplomirao na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu.

Srebrna plaketa biće dodijeljena poljoprivredniku Tomislavu Dobriloviću i ratnom vojnom invalidu Milanu Mijatoviću.

Zlatna značka biće dodijeljena studentu Saobraćajnog fakulteta u Beogradu Ivani Stanić, učeniku generacije u Srednjoj školi Mladenu Čoloviću, učeniku generacije Osnovne škole Sanji Nešković, članu dramske sekcije Srednje škole Bogdanu Borovčaninu, te Snježani Borovčanin iz Smučarskog kluba „Glasinac“ sa Sokoca.

Priznanja će biti dodijeljena 2. avgusta, na Ilindan, kada se proslavlja Krsna slava opštine Sokolac.

Odbornici su usvojili informaciju o priznatim pravima iz socijalne zaštite na području ove opštine od januara do juna, za šta je izdvojeno 191.271 KM.

Usvojena je i informacija o inspekcijskom nadzoru za prošlu godinu na području opštine Sokolac, u kojoj se navodi da je izvršeno 646 kontrola i izdato prekršajnih naloga u vrijednosti 10.600 KM.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.opstinasokolac.net)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare