Povećati bezbjednost djece u saobraćaju

0

ISTOČNO SARAJEVO – U susret novoj školskoj godini MUP Republike Srpske provodi akciju “Zaštitimo djecu u saobraćaju” kojoj se pridružio i Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.

Cilj akcije, prema riječima portparola CJB Istočno Sarajevo Danke Tešić, jeste povećanje bezbjednosti učesnika u saobraćaju, prevashodno djece predškolskog i školskog uzrasta.

“U okviru akcije pripadnici Saobraćajne policije CJB Istočno Sarajevo danas su u Istočnom Sarajevu organizovali druženje sa djecom iz nekoliko vrtića sa ovog područja”, rekla je Tešićeva Srni.

Prema njenim riječima, policajci su najmlađim učesnicima u saobraćaju pokazali kako se treba pravilno ponašati u saobraćaju, kojom stranom puta ići i upoznali ih o nekim saobraćajnim znakovima.

“Policijske aktivnosti u septembru ogledaće se i u pojačanom prisustvu policije na terenu, a policija će zajedno sa predstavnicima Auto-moto saveza Srpske kontrolisati i upozoravati vozače, posebno u blizini školskih objekata, da budu oprezni i da smanje brzinu kretanja vozila da ne bi bilo neželjenih posljedica”, dodala je Tešićeva.

Auto-moto savez Republike Srpske postavio je pokazni poligon sa saobraćajnom signalizacijom ispred zgrade Policijske stanice u Istočnom Novom Sarajevu, na kojem su se djeca iz vrtića mogla upoznati o osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju.

Ove aktivnosti sutra i u srijedu, 2. septembra, biće organizovane i za učenike prvih i drugih razreda Osnovne škole “Sveti Sava” u Istočnom Novom Sarajevu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments