Povećan broj saobraćajnih nezgoda u januaru

0

FOČA – Na području u nadležnosti Policijske uprave Foča u januaru se dogodilo 26 saobraćajnih nezgoda, što je povećanje u odnosu na isti mjesec prošle godine kada je evidentirano osam, rekao je danas načelnik Odjeljenja policije Voislav Krunić.

“Razlog su nepovoljne vremenske prilike, posebno prvih 15 dana januara kada se saobraćaj odvijao otežano zbog snježnih nanosa i poledice na kolovozu. Struktura saobraćajnih nezogoda je povoljna, jer je teže povrijeđeno jedno, a lakše dva lica”, naveo je Krunić na konferenciji za novinare.

On je dodao da je najčešći uzrok nezgoda neprilagođena brzina 31 odsto, zatim vožnja unazad 19 odsto i vožnja pod dejstvom alkohola 15 procenata.

Krunić je rekao da je u januaru iz saobraćaja isključeno 11 vozila, što je povećanje za 300 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

“Najčešće su imali neispravan kočioni mehanizam, na šta smo stavili akcenat zbog vremenskih uslova”, dodao je Krunić.

On je najavio da će od sutra do četvrtka, 21. februara, biti realizovana regionalna akcija kontrole brzine kretanja motornih vozila.

Krunić je rekao da je na području Policijske uprave Foča u januaru bilo manje narušavanja javnog reda i mira u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Duško Tomović rekao je da je u januaru evidentirano 12 krivičnih djela, što je za sedam ili 35 odsto manje u odnosu na prvi mjesec 2018. godine, ističući da je to rezultat planskog djelovanja i pojačanog prisustva policije na terenu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments