Povećan broj pacijenata sa simptomima gripa

0

ISTOČNO SARAJEVO – Šef Hitne pomoći Doma zdravlja Istočno Sarajevo Olgica Filipović potvrdila je Srni da je u ovoj zdravstvenoj ustanovi povećan broj pacijenata sa povišenom temperaturom i kašljem, kao i povreda uzrokovanih padom na zaleđenim ulicama.

“Nedavno smo samo u jednom danu imali pet lomova i sve pacijente smo poslali u bolnicu u Kasindo da bi sanirali povrede”, rekla je Filipovićeva.

Ona je poručila građanima da izbjegavaju masovna okupljanja da bi umanjili mogućnost prenosa virusa, a hroničnim bolesnicima da redovno uzimaju terapiju.

Filipovićeva je, kao prevenciju, istakla jačanje imuniteta ishranom bogatom vitaminima i toplim napicima, a u slučaju visoke zagađenosti vazduha, zaštitu disajnih organa šalom ili maskom.

Pomoćnik direktora Doma zdravlja na Palama Mlađenka Dragaš rekla je Srni da je u ovoj zdravstvenoj ustanovi znatno povećan broj pacijenata sa visokom temperaturom i simptomima gripa, te apelovala da građani, a posebno hronični bolesnici zbog nepovoljnih vremenskih uslova što manje izlaze napolje.

“Dolaze nam pacijenti sa simptomima gripa, opšte slabosti, temperaturom i kašljem koji dugo traje. Apelujemo da se stanovništvo toplo oblači, da uzimaju dosta Ce-vitamina i toplih napitaka, te da konzumiraju što više voća i povrća”, navela je Dragaševa.

Ona je posebno upozorila na oprezno kretanje ulicama zbog poledice koja je uzrokovala učestale lomove.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments