Povećan broj krivičnih djela

0

Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo u februaru je evidentirano 69 krivičnih djela, što je za dva više nego u istom mjesecu prošle godine, rekla je Srni portparol Centra Danka Tešić.


Tešićeva je navela da je bilo 58 krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, šest privrednog kriminaliteta, jedno krivično djelo iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i četiri protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Ona je dodala da su nadležnim tužilaštvima podnesena 64 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima, što je za jedan manje nego u februaru prošle godine, a prijavljeno je 56 lica, od kojih 18 povratnika u izvršenju krivičnog djela i dvije maloljetnice.

„U odnosu na uporedni period, broj prijavljenih lica je manji za 8,2 odsto“, rekla je Tešićeva, dodavši da je broj prijavljenih povratnika manji za 40 odsto.

Ona je naglasila da u februaru nije registrovano nijedno otuđenje motornih vozila, dok su februaru prošle godine registrovane tri takve krađe.

Na području Centra pronađeno je šest vozila ukradenih na području Kantona Sarajevo, od čega pet na području opštine Pale i jedno je pronađeno zapaljeno na području Sokoca.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare