Potvrđena optužnica protiv Čavarkape i Ćode

0

ISTOČNO SARAJEVO – Okružni sud u Istočnom Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Lazara Čavarkape i Vladimira Ćode, koji se sumnjiče za ubistvo maloljetne Sofije Vukadin na Palama, potvrđeno je Srni u ovoj pravosudnoj instituciji.

Optužnicom Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu Čavarkapa se tereti za teško ubistvo, a Ćodo za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog djela i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Čavarkapi se stavlja na teret da je 24. marta, oko 2.30 časova u Zanatskom centru na Palama, nakon kraćeg verbalnog i fizičkog konflikta, pucao u glavu maloljetne Sofije Vukadin, nakon čega je ona preminula.

Ćodo se tereti da je pomagao Čavarkapi, te držao oružje za koje ne posjeduje oružni list, a čije držanje ili nabavljanje prema Zakonu o oružju i municiji građanima nije dozvoljeno ili je ograničeno.

Okružno tužilaštvo predložilo je da se Čavarkapi i Ćodi produži pritvor, u kojem se nalaze od 24. marta. Odluku o produženju pritvora donijeće Vijeće Okružnog suda.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare