Potrebno više zajedništva i praštanja

0

ZVORNIK – Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović rekao je danas da obilježavanje 9. januara – Dana Republike Srpske predstavlja obavezu zbog svih koji su utkali život u njeno stvaranje.

„Naša je obaveza da obilježavamo Dan Republike zbog generacija koje dolaze, da ovaj dan iskoristimo u duhu naših najvažnijih praznika, i poželimo jedni drugima što više badnjih dana, ne u smislu praznovanja, nego u smislu zbližavanja, praštanja, njegovanja porodičnih, familijarnih, prijateljskih i svih drugih tradicija“, istakao je Stevanović.

On je na svečanom prijemu, koji je organizovao povodom Dana Republike Srpske, naglasio da treba da pomagati i praštati.

„Zadatak svih u godini koja je počela treba da bude da, prije svega, u svojoj duši nađemo mjesta za one kojima smo potrebni, za sve kojima treba da oprostimo i za sve kojima treba da pomognemo na bilo koji način. Moramo biti bolji ljudi, moramo dati veći ton zajedništva, ton praštanja. Na prijemu su ljudi iz različitih političkih opcija, i naša je želja da budemo jedno, jer to zaslužuje Republika Srpska“, istakao je Stevanović.

Predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Zvornik Budimir Aćimović ocijenio je da je prošla godina bila teška zbog elementarnih nepogoda, ali i izbora i previše politike.

„Nadam se da će 2015. godina biti mnogo bolja, da će u njoj biti manje politike a više ekonomije, da ćemo raditi i radom izaći iz problema koji nas prate“, istakao je Aćimović.

Poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH Lazar Prodanović podsjetio je da je 2014. godina zapamćena po velikim poplavama i klizištima na području zvorničke opštine, ali da je lokalna uprava zajedno sa Vladom Republike Srpske učinila maksimum da sve porodice budu zbrinute i sanirana ugrožena područja u mjeri u kojoj je bilo moguće.

Prodanović je naglasio da je veoma važno da je opština Zvornik zajedno sa Vladom Republike Srpske učinila izuzetne napore da kompanija „Alumina“ funkcioniše i da svaki mjesec bude u boljem poslovnom stanju, što je dobra poruka i za Zvornik i Republiku Srpsku, jer je ovo preduzeće jedno od najvećih izvoznika u Srpskoj i BiH.

Pomoćnik direktora za operativne poslove u kompaniji „Alumina“ Stevo Savić izrazio je uvjerenje da su proizvodni planovi kompanija „Alumina“ za ovu godinu veoma afirmativni, čemu u prilog najbolje govori činjenica da je kompletna proizvodnja za ovu godinu već prodata.

„Očekujem da ćemo, zahvaljujući dobrim proizvodnim rezultatima, biti u poziciji da se značajnije poboljša materijalni položaj i status radnika kompanije“, rekao je Savić, i u ime kompanije „Alumina“ čestitao republički praznik rukovodstu Republike Srpske i opštine Zvornik.

Svečani prijem organizovan je za predstavnike privrednog, javnog, političkog, kulturnog i sportskog života opštine Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare