Potpisani ugovori sa trideset jednim pripravnikom

0

ZVORNIK – U Kompaniji „Alumina“ iz Zvornika danas su potpisani ugovori sa trideset jednim pripravnikom o obavljanju pripravničkog staža u ovom kolektivu u trajanju od godinu dana.

U okviru projekta „Prvi posao“, koji realizuju Vlada Republike Srpske, Zavod za zapošljavanje i poslodavci, u „Alumini“ je angažovano 25 visokoobrazovanih pripravnika različitih profila, dok je menadžment ovog kolektiva, imajući u vidu veliko interesovanje i kvalitet znanja jednog broja kandidata, dodatno angažovao još šestoro mladih čiji će pripravnički angažman Kompanija u cijelosti finansirati.

Pomoćnik direktora za kadrovske poslove „Alumine“ Andrija Kulić rekao je da će najveći zvornički kolektiv pružiti šansu najboljim mladim kadrovima sa visokom stručnom spremom da, nakon odrađenog pripravničkog staža, nastave angažman u ovoj kompaniji.

On je naglasio da su za poslovni rezultat „Alumine“ veoma važni ljudski resursi, počevši od menadžmenta, pa do izvršilaca u procesu proizvodnje.

„Mladi, stručni ljudi, u ovoj fabrici su dobrodošli i mi aktivno pratimo situaciju na tržištu rada. Nadamo se da će se ovi kandidati, poslije završenog pripravničkog staža, svojim znanjem i angažovanjem potvrditi na svojim radnim mjestima u narednih godinu dana i tako ostati u fabrici na poslovima za koje su se školovali“, rekao je Kulić.

On je podsjetio da se na konkurs za projekat „Pri posao“ prijavilo oko 230 kandidata i naglasio da fabrika, kao jedan od najbitnijih resursa u Republici, bez stručnih kadrova teško može funkcionisati, zbog čega se akcenat i stavlja na ljudske resurse.

Šef Biroa za zapošljavanje Zvornik Goran Petrović rekao je da putem ovog projekta Vlada Republike Srpske i Zavod za zapošljavanje, prije svega, žele da podstaknu poslodavce na otvaranje radnih mjesta.

„Zvornička kompanija je privredni subjekat koji se nalazi u bitnom ekonomskom trenutku i aktivnosti koje se preduzimaju u ovoj fabrici najbolji su pokazatelj da ovaj kolektivi ozbiljno razmišlja o svojim budućim planovima i kadrovima sa kojima će realizovati svoje poslovne aktivnosti“, naveo je Petrović.

On je dodao da projekat „Prvi posao“ omogućava angažovanje 42 pripravnika u 11 privrednih subjekata na području zvorničke opštine.

„Ukupna vrijednost ovog projekta je oko 3,5 miliona KM, što će obezbjediti zapošljavanje 374 pripravnika u Republici Srpskoj“, podsjetio je Petrović.

Između ostalih, angažovani su pripravnici Nebojša DŽinić koji je prije dva mjeseca završio Elektrotehnički fakultet u Novom Sadu i Igor Maksimović, diplomirani inženjer polsovne informatike. Oni su izrazili zadovoljstvo što im je omogućeno da odrade pripravnički staž u „Alumini“, prije svega zbog profesionalnog izazova preduzeća, zatim širokog spektra usluga koje pruža, kao i velikog stepena stručnosti zaposlenih.

Među angažovanim pripravnicima, koji će sutra imati prvi radni dan u Kompaniji „Alumina“, je osam diplomiranih inženjera hemijske tehnologije, pet diplomiranih inženjera elektrotehnike, tri diplomirana inženjera mašinstva, dva diplomirana inženjera poslovne informatike, jedan diplomirani inženje hemije, četiri diplomirana pravnika, jedan diplomirani inženjer saobraćaja, četiri diplomirana ekonomista, te po jedan diplomirani inženjer pejzažne arhitekture i zaštite životne i radne sredine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare