Potpisani ugovori sa 87 stipendista

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Istočno Novo Sarajevo Igor Đokanović potpisao je danas ugovore o stipendiranju sa 87 studenata prvog ciklusa studija.
Đokanović je nakon potpisivanja ugovora pojasnio da je na konkurs, koji je raspisan u septembru, bilo prijavljeno više od 100 studenata, a da je njih 87 ostvarilo pravo na stipendiju.

“Ovo je najveći broj ugovora koji je do sada potpisan u opštini Istočno Novo Sarajevo. Obuhvaćene su različite kategorije studenata – od studenata koji su iz porodica poginulih boraca, studenata iz porodica sa četiri i više članova, do onih koji imaju izuzetno visoke prosjeke, kao i studenti koji su ostvarili jako dobre uspjehe u srednjoj školi”, rekao je Đokanović.                                                                                                                                  

On je naglasio da će stipendije biti isplaćivanje u narednih 10 mjeseci u iznosu od po 100 KM, a da isplata počinje u januaru.

Ćokanović je najavio da će u martu biti otvoren konkurs za stipendiranje praktične nastave za određen broj učenika srednjih škola deficitarnih zanimanja.

“Budžet za stipendiranje studenata prvog ciklusa, praktične nastave za učenike srednjih škola, te postdiplomskih studija iznosi 100.000 KM”, rekao je Đokanović novinarima.

Student treće godine Ekonomskog fakulteta na Palama Ognjen Tešanović zahvalio je opštini jer mu je pružila priliku za bolje uslove školovanja, te rekao da će mu stipendija pomoći oko prevoza na Pale.

Prema riječima Aleksandre Tolj, studenta četvrte godine Ekonomskog fakulteta, školovanje je skupo, pa će joj stipendija značiti mnogo.

Vuk Vasović je student treće godine Novinarstva i kaže je da mu je drago što se isplatilo to što je najbolji student na godini i što se pokazalo da se trud isplati.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments