Potpisani ugovori o stipendiranju 70 studenata

1

Načelnik opštine Pale Boško Jugović danas je potpisao ugovore sa 70 studenata koji su dobili stipendiju u mjesečnom iznosu od 120 KM za tekuću akademsku godinu.
Jugović je rekao da je iz opštinskog budžeta za ovu godinu izvojeno 96.800 KM, te da će stipendije biti isplaćivane deset mjeseci.

„Riječ je o uspješnim studentima sa 28 različitih fakulteta, među kojima su i oni koji studiraju u Srbiji, kao i studenti sa invaliditetom“, rekao je Jugović novinarima.

Jugović je naglasio da je konkursom bilo obuhvaćeno 60 studenata, te da su dodali još deset jer nisu htjeli da oštete nikoga ko je ispunjavao uslove.

Student sa invaliditetom na Filozofskom fakultetu na Palama – Odsjek istorija Nikola Kuburović, čiji je prosjek ocjena 7,86, rekao je da je prvi put dobio stipendiju i da mu je drago što opština brine o svojim građanima.

Student treće godine na Odsjeku za ruski i srpski jezik i literaturu na Palama Jana Pavlović rekla je da je njen prosjek ocjena 8,73, te da zna zbog čega se trudila.

„Drago mi je da je prepoznat naš trud, zalaganje. Stipendija će mi biti veoma korisna“, istakla je Pavlovićeva i naglasila da joj je ovo drugi put da dobija stipendiju.

Ona je dodala da je prošlu stipendiju iskoristila za usavršavanje u Rusiji, i da joj nije teško da studira jer voli jezik, rusku kulturu i pronalazi se u tome.

Na konkurs za stipendije mogli su da se prijave studenti druge, treće, četvrte, pete i šeste godine studija, koji se školuju i obrazuju u ustanovama u Republici Srpskoj, BiH i inostranstvu, a imaju stalno prebivalište na području opštine Pale.

(www.palelive.com / Srna / Foto: M.S.)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

Mašala, zar tol’ko