Potpisani ugovori o stipendiranju 41 studenta

0
Ilustracija

Načelnik opštine Pale Boško Jugović potisao je danas ugovore sa 41 studentom koji je dobio stipendiju za akademsku 2016/2017. godinu, čiji je mjesečni iznos 120 KM.
Jugović je rekao da su ovi studenti ostvarili pravo na stipendije zajedno sa 30 studenata koji su već u sistemu.

„U budžetu za ovu godinu opština je izvojila 82.000 KM i to će biti sasvim dovoljno da se isplate stipendije i završi ova budžetska godina“, izjavio je Jugović novinarima.

Jugović je istakao da će opština naredne godine planirati određena sredstva koja će sigurno biti i veća.

On je naveo da će svi ovi studenti imati mogućnost da pred kraj ove godine konkurišu za stipendije za narednu akademsku godinu.

Student druge godine na katedri za istoriju Stefan Lopatić istakao je da mu je prosjek ocjena 9,46, te da mu nije bilo teško da to postigne s obzirom da studira nešto što voli i to samo zahtijeva određenu dozu truda.

On je rekao da mu stipendija mnogo znači, prvenstveno zbog toga što upjesi koje je postigao i trud koje je uložio nisu prošli nezapaženo.

Student druge godine na odsjeku za ruski i srpski jezik i književnost na Palama Stefani Vukašinović rekla je da je njen prosjek ocjena 8,6, te da zna zbog čega se trudila.

Ona je dodala da joj stipendija mnogo znači jer na neki način olakšava i svojim roditeljima.

Na konkurs za stipendije mogli su da se prijave studenti druge, treće, četvrte, pete i šeste godine studija, koji se školuju i obrazuju u ustanovama u Republici Srpskoj, BiH i inostranstvu, a imaju stalno prebivalište na području opštine Pale.

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare