Potpisani ugovori o dodjeli 40 steonih junica

0

ROGATICA – U Rogatici su danas potpisani ugovori o dodjeli 40 steonih junica za isto toliko domaćinstava sa područja ove opštine, čiju je nabavku iz Austrije donirala Japanska agencija za međunarodnu saradnju.
Načelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac rekao je da je ovo druga godina zaredom da se realizuje ovaj projekat, a saradnja će biti nastavljena.

On je dodao da je obaveza poljoprivrednika da prvo rođeno tele dodijele sljedećem domaćinstvu.

Prema njegovim riječima, kada se uračunaju nabavka, prevoz i karantin steonih junica, vrijednost jednog grla je oko 5.000 KM.

Puhalac je napomenuo da je do sada na području opštine donacije dobilo oko 320 korisnika, od kojih 80 steone junice, a donirano je i 40 mini stada ovaca, 15.000 sadnica voća, košnice za pčelarstvo uz edukaciju poljoprivrednika i drugo.

On je istakao da opština, u skladu sa svojim strateškim planovima i programima razvoja poljoprivrede, ima za cilj da pomogne domaćinstvima da poljoprivredni resursi budu iskorišteni, kao i da što više domaćinstava bude ekonomski samoodrživo.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Darko Novaković ističe da ova aktivnosti ima socijalnu i ekonomsku komponentu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare