Potpisana Evropska povelja o rodnoj ravnopravnosti

0

SARAJEVO – Gradonačelnici Istočnog Sarajeva i Sarajeva Vinko Radovanović i Alija Behmen potpisali su danas Evropsku povelju o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou.

Radovanović je istakao da je grad Istočno Sarajevo i do sada bio ravnopravan u svim oblastima, a ova povelja će im pomoći da to rade na sistematičniji način.

On je naglasio da će provođenje Evropske povelje o rodnim politikama u lokalnim upravama doprinijeti boljem upoznavanju građana i građanki sa značajem rodnih politika, što je put ka izgradnji istinske ravnopravnosti žena i muškaraca u svakodnevnom životu.

„Istočno Sarajevo i Sarajevo su pokazali da mogu, hoće i znaju da sarađuju i ovo nije ni prvi ni posljednji zajednički projekat“, naglasio je Radovanović danas u Sarajevu, dodavši da će zajednički raditi i bolje i efikasnije na ravnopravnosti u svim oblastima, a ne samo u rodnoj ravnopravnosti.

Behmen je naglasio da dva grada učestvuju u zajedničkim projektima sa ciljem razvoja demokratije i ravnopravnosti svih građana bez obzira na nešto što ih čini posebnim.

On je podsjetio da je Evropsku povelju o rodnoj ravnopravnosti usvojena 2006. godine, a obaveza dva grada je da je provode, kao i ciljeve rodne ravnopravnosti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare