Potpisan ugovor za rekonstrukciju javnog osvjetljenja

0
Zgrada opštine Sokolac

SOKOLAC – Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica i ovlašteni predstavnik firme „K-inel“ iz Istočnog Sarajeva Vlado Četković potpisali su ugovor za rekonstrukciju javnog osvjetljenja ove opštine u okviru kojeg će biti zamijenjeno oko 1.000 sijalica LED rasvjetom.

Bjelica je rekao novinarima da je ova opština 2016. godine pokrenula proces za realizaciju ovog projekta, da je okončan postupak javnih nabavki u vezi sa javnim osvjetljenjem na području ove opštine i da je dobijena saglasnost resornog ministarstva.

On je napomenuo da ova opština nije u mogućnosti da se kreditno zadužuje tako da će obaveze koje proističu iz ovog ugovora isplaćivati po osnovu redovnih sredstava ove opštine, odnosno sredstava koja se dobiju uštedom energije u vezi sa javnim osvjetljenjem jer će mjesečna potrošnja biti manja.

Prema njegovim riječima, dobijena je kvalitetna oprema i biće postavljeno javno osvjetljenje tamo gdje ne postoji, a nastojaće se da se dođe i do prigradskog naselja Puhovac, te nekih gradskih dijelova gdje je osvjetljenje potrebno.

Četković je izjavio novinarima da ugovor o javno-privatnom partnerstvu obuhvata upravljanje javnom rasvjetom na teritoriji ove opštine i trebalo bi da bude završen u roku od 90 dana.

On je naveo da će realizacijom ugovora ova opština dobiti efikasan i održiv sistem javnog osvjetljenja koji je najveći u istočnom dijelu Republike Srpske i obuhvata rekonstrukciju rasvjete, odnosno zamjenu postojećih LED svjetiljkama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare