Potpisan ugovor o nastavku gradnje sportske dvorane vrijedan 4.000.000 KM

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić i direktor firme “Jokić invest” Igor Jokić potpisali su danas ugovor za nastavak izgradnje sportske dvorane u ovoj lokalnoj zajednici vrijedan 4.000.000 KM.

Ćosić je rekao novinarima da današnje potpisivanje ugovora predstavlja veliki dan za opštinu Istočno Novo Sarajevo, jer je prošlo šest i po godina od kada se krovna konstrukcija sportske dvorane urušila, te je godinama tražen način da taj objekat bude završen.

“Proteklih šest i po godina smo tragali za izvorima finansiranja, uklanjali ostatke dvorane i plaćali različite vrste sudskih sporova za radove na dvorani, ali nakon sprovedenih procedura dobili smo kvalitetnog izvođača koji ima veoma dobre reference u gradnji dosta ozbiljnijih i zahtjevnijih projekata, i to nam daje nadu i sigurnost da će ovaj posao biti okončan”, naglasio je Ćosić.

On je rekao da će opština vršiti svakodnevni nadzor tokom gradnje dvorane, a da će posebna pažnja biti usmjerena prilikom izrade proračuna i postavljanja krovne konstrukcije, kako se ne bi ponovo urušila.

Ćosić je naveo da su po 2.000.0000 KM za izgradnju dvorane obezbijedile Vlada Republike Srpske i opština Istočno Novo Sarajevo, dodavši da je ubijeđen da će sportska dvorana već za godinu dana biti otvorena.

On je istakao da se dvorana nalazi u “prelijepom” dijelu opštine Istočno Novo Sarajevo oko koje će biti gradski trg, koji je u izgradnji, kao i pozorište, te već izgrađeni park “Gavrilo Princip” i obdanište “Patrijar Pavle”.

“Siguran sam da će nakon završetka infrastrukturnih radova opština Istočno Novo Sarajevo imati najljepši urbani dio u Republici Srpskoj”, poručio je Ćosić.

On je napomenuo da su sva predizborna obećanja, koja je građanima dao pred lokalne izbore 2016. godine, današnjim potpisivanjem ugovora realizovana, poručivši da on i njegovi saradnici neće stati na tome, već da će nastaviti da rade na pokretanju novih projekata koji će opštinu Istočno Novo Sarajevo učiniti još primaljivijom za život.

Ćosić je dodao da će 80 odsto novog trga vjerovatno biti gotovo u narednih nekoliko mjeseci, dok će ostatak biti zona koja je potrebna za gradnju dvorane, tako da će on biti završen kada se okončaju spoljašnji radovi.

On je izrazio veliku zahvalnost predsjediku Republike Srpske Miloradu Dodiku i Vladi Srpske bez čije pomoći gradnja sportske dvorane ne bi mogla biti nastavljena, kao i cijeli niz drugih infrastrukturnih projekata, čija je realizacija u toku ili treba uskoro da počne.

Načelnik opštine rekao je da je danas potpisao ugovor i za izgradnju sportskog igrališta u Karađorđevoj ulici vrijedan 130.000 KM, te da su potpisani ili će u nerednom periodu biti potisani brojni ugovori za izgradnju novih infrastrukturnih projekata, najavivši da će uskoro biti otvoren i novi Diom zdravlja u koji je opština uložila 450.000 KM.

Direktor firme “Jokić invest” Igor Jokić rekao je da je ova firma potpisivanjem ugovora na sebe preuzela obavezu da će u roku od 270 dana završiti radove koji su predmet ugovora.

On je zahvalio opštini Istočno Novo Sarajevo na ukazanom povjerenju, poručivši da će njegova firma posao završiti stručno i kvalitetno u predviđenom roku.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments