Potpisan ugovor o nastavku asfaltiranja puta prema Bogovićima

5

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije LJubo Ninković potpisao je danas na Palama sa načelnikom ove opštine Boškom Jugovićem ugovor o sufinansiranju rekonstrukcije i nastavka asfaltiranja puta prema mjestu Bogovići, ukupne vrijednosti 60.000 KM.

Ninković je rekao novinarima da će 30.000 KM za taj projekat obezbijediti Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije, odnosno Vlada Republike Srpske, a isto toliko i opština Pale.

On je istakao da je zadovoljan što je kao rukovodilac institucije u prilici da potpiše ugovor kako bi se uskoro krenulo sa rekonstrukcijom i nastavkom asfaltiranja puta prema Bogovićima.

„Sredstva su obezbijeđena kroz projekat odnosno program rješavanja problema izbjeglih i raseljenih lica za 2021. godinu“, naveo je Ninković.

Prema njegovim riječima, Sekretarijat će u narednih 10 dana pokrenuti odluku o nabavci, tako da bi, u zavisnosti od žalbenog postupka, projekat trebalo da bude realizovan u narednih mjesec do dva.

Ninković je poručio i da će Vlada Republike Srpske nastaviti sa ulaganjima u opštinu Pale.

„U proteklih pet godina Vlada Srpske je kroz Republički sekretarijat, oko 1.400.000 KM uložila za rješavanje problema izbjeglih i raseljenih lica na području Pala“, podsjetio je Ninković.

On je zahvalio načelniku opštine i opštinskoj upravi jer čine sve što je neophodno da Sekretarijat kao vladina institucija dobije potrebne informacije za rješavanje problema izbjeglih i raseljenih lica.

Jugović je istakao da će već narednih dana biti pripremljena tenderska dokumentacija, kako bi što prije počela rekonstrukcija puta prema Bogovićima, te naglasio da je projekat samo nastavak uspješne saradnje između paljanske lokalne zajednice i Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije.

„Do sada smo uspješno zajednički realizovali već dva značajna projekta na području opštine Pale. Prošle godine imali smo jedan ugovor za izgradnju vodovodnog sistema za Brezovice, a ove godine u toku je izgradnja 15 stambenih jedinica za izbjegla i raseljena lica, gdje su sprovedene tenderske procedure i očekujemo uskoro ulazak izvođača u posao“, naveo je Jugović.

Jugović je dodao da imaju kvalitetnu saradnju sa Republičkim sekretarijatom za raseljena lica i migracije i zahvalio im jer ravnomjerno ulažu u sve opštine Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
5 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

I koliko metara puta će biti asfaltirano? Kako su počeli, u Bogoviće će asfalt stići za 15 godina, na Buđ i u Miošići za 50-ak, a najvjerovatnije nikad.

jedno 500 metara

zar ce moci cijelih 500 metara?

480 kazu, fali im za ono dvajes uzo neko sebi

ne uzma se na dužini nego na debljini