Potpisan ugovor o izgradnji vještačkog jezera

1

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić i direktor preduzeća „RADIS“ Igor Dragutinović danas su potpisali ugovor o izgradnji vještačkog jezera u ovoj opštini.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova, koji će biti provođeni u dvije faze – voda i kanalizacija, te geotehnička faza, iznosi 206.429,69 KM, a rok za njihovo izvođenje je 60 dana od dana uvođenja u posao.

Nakon izvođenja ovih radova uslijediće spoljašnje uređenje, elektro radovi, postavljanje mobilijara, te sadnja hortikulture.

Ukupna projektantska vrijednost radova je viša oko 800.000 KM.

U sklopu regulacionog plana Centar tri predviđena je izgradnja vještačkog jezera i sportsko-rekreativnih površina u opštini Istočno Novo Sarajevo.

Projektovano vještačko jezero nepravilnog je oblika, površine oko 3.000 metara kvadratnih, sa prosječnom dubinom od 1,7-2,4 metra i zapremine oko 7.800 metara kubnih.

Direktor preduzeća „RADIS“ Igor Dragutinović izrazio je nadu da će izgradnja jezera teći planiranom dinamikom, te da će radovi biti završeni u predviđenom roku, saopšteno je iz opštine Istočno Novo Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Eheee, što ovi kopiraju Pale! Mi u Palama imamo otvoreni i zatvoreni bazen, klizalište (doduše kad zalede trotoari i pješačke površine), uređenu pješačku stazu uz Miljacku, uređene zelene površine…, ama sve nam cvjeta!