Potpisan ugovor o dodjeli objekta “Kikinda” Univerzitetu

0

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija i rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Mitar Novaković potpisali su danas Ugovor o ustupanju na korišćenje objekta “Kikinda” na Palama za potrebe Univerziteta na 15 godina.

Samardžija je istakao da je grad Univerzitetu dodijelio objekat “Kikinda” površine oko 1.000 metara kvadratnih, gdje je do useljenja u novu Administrativnu zgradu bio smješten dio gradske administracije.

“Objekat je u dobrom stanju i sa malim ulaganjima može poslužiti Univerzitetu”, rekao je Samardžija i dodao da je grad i ranije, u skladu sa mogućnostima, pomagao Univerzitetu, što će se vratiti gradu “kroz mlade obrazovane ljude”.

Prema njegovim riječima, ulaganje u Univerzitet i obrazovanje je ulaganje u budućnost, a bez Univerziteta i 15.000 studenata grad Istočno Sarajevo danas ne bi izgledao ovako kako izgleda.

Samardžija je istakao dobru saradnju sa Univerzitetom, ističući da trenutno za potrebe grada Univerzitet radi studije o funkcionisanju javnog prevoza i o rješavanju problema čvrstog otpada.

Rektor Novaković je naglasio da će Univerzitet, sa malim ulaganjima, dovesti objekat “Kikinda” u funkciju i koristiće ga za smještaj “putujućeg” nastavnog kadra i studenata i nastavnika prilikom razmjene sa evropskim univerzitetima.

On je naglasio da na Palama funkcionišu četiri fakulteta na koje profesori dolaze sa drugih fakulteta i potrebno im je obezbijediti smještaj.

“Mi ćemo sve učiniti da opravdamo ukazano povjerenje i sačuvati objekat u dobrom stanju”, rekao je on, zahvaljujući Skupštini grada koja je donijela odluku o dodjeli objekta.

Govoreći o pitanju hotela “Panorama” na Palama, Novaković je rekao da je ovaj hotel još u vlasništvu Univerziteta, ali da se nisu stvorile pretpostavke da ga Univerzitet adaptira, te se može desiti da on bude “zalog” za neku drugu investiciju.

Govoreći o planovima Univerziteta, Novaković je naglasio da će u narednoj godini imati dosta investicija. “Već smo obezbijedili 10 miliona KM, a očekujemo još toliko sredstva, od čega je 40 odsto sredstava namijenjeno za objekte”, kaže Novaković.

On je naglasio da će Univerzitet, u saradnji sa gradom Istočno Sarajevo, pristupiti i gradnji inovacionog centra koji će biti na usluzi privredi.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments