Potpisan sporazum o saradnji Zvornika i Oravice

0

ZVORNIK – U Zvorniku je danas potpisan Sporazum o saradnji između opštine Zvornik i rumunskog grada Oravica u županiji Karas – Severin. Sporazum su potpisali načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović i gradonačelnik Oravice Dumitru Ursu.

Stevanović je rekao novinarima da se potpisivanjem ovog sporazuma potvrđuje bratimljenje ovih dviju opština, odnosno dva grada, te je dodao da će Skupština opštine Zvornik na prvoj sjednici verifikovati ovaj sporazum.

On je izrazio očekivanja da će ove dvije opštine razmjenjivati saradnju u oblasti kulture, sporta, a naročito privrednih aktivnosti.

„Potpisivanje ovog sporazuma dio je naše aktivnosti na uspostavljanju saradnje sa gradovima iz okruženja“, rekao je Stevanović i podsjetio da su slične aktivnosti preduzete i sa slovenačkom opštinom Sežanom i njemačkim gradom Ulmom.

Ursu je rekao da, u okviru ove posjete, želi da opštini Zvornik prenese vlastita iskustva u korišćenju sredstava pristupnih fondova EU.

On je istakao da će razvijati prijateljske odnose sa opštinom Zvornik, te sarađivati u oblasti kulture i privrede.

Dogovoreno je da, u cilju razvijanja obostrane saradnje, predstavnici opštine Zvornik u narednom periodu posjete grad Oravicu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare