Potpisan Sporazum o saradnji sa “Slobomir P” Univerzitetom

0

SOKOLAC – Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica sastao se danas sa saradnicima Slobomir P Univerziteteta iz Bijeljine i potpisao Sporazum o saradnji opštine sa ovom visokoškolskom ustanovom.

Saradnja će se odvijati u više pravaca, prije svega u naučno – istraživačkim i razvojnim projektima, a radićemo i na razvoju visokoškolskog obrazovanja i lokalne samouprave. Takođe očekujemo saradnju sa Visokom školom za uslužni biznis iz Sokoca, koja će se bazirati na razmjenu studenata i nastavnog kadra, rekao je Luko Masaldin, koordinator za međunarodnu i unutrašnju saradnju Slobomir P Univerziteteta.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica predstavnicima ove visokoškolske ustanove predstavio je prioritetne projekte opštine iz oblasti privrede, poljoprivrede, turizma , ekologije i sporta. Načelnik je predočio i stanje u kome se opština trenutno nalazi, kao i ciljeve i planove za napredak. Između ostalog razgovaralo se o izgradnji etno sela na Ravnoj Romaniji i brendiranju domaćih proizvoda, kao i o revitalizaciji Centra za unapređenje poljoprivrede u brdsko – planinskom području.

Bjelica je dodao da je opština Sokolac uvijek otvorena za saradnju i da će se potruditi da ostvari što više zacrtanih ciljeva, kako bi lokalno stanovništvo živjelo bolje.

(www.palelive.com / www.opstinasokolac.net)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments