Potpisan sporazum o saradnji sa Federalnim Ministrastvom raseljenih osoba i izbjeglica

0

SOKOLAC – Juče su načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica i savjetnik Ministra za raseljene osobe i izbjeglice BiH Mujo Zukanović potpisali Sporazum o udruživanju sredstava za realizaciju projekata, koji se odnosi na realizaciju i sanaciju infrastrukturnih projekata u opštini Sokolac u 2013. godini.

Na sastanku je rečeno da ovaj sporazum tretira zajednički nastup i implementaciju projekata, sa tim da opština Sokolac u tome učestvuje sa 30 % sredstava dok Federalno Ministrastvo raseljenih osoba i izbjeglica u tome učestvuje sa 70 procenata.

„Ministarstvo će implementirati projekte koji budu dogovoreni i određeni u ovoj godini. Sa opštinom Sokolac imamo u planu nekoliko projekata koji su vezani za određene putne komunikacije, vodovod i slično. Na prvoj poziciji za realizaciju u ovoj godini nalazi se putna komunikacija, odnosno presjecanje puta Vrabci- Donje babine. Nadam se da ćemo sa realizacijom ovog projekta krenuti uskoro, a njegova vrijednost približno će iznositi oko 300 000 KM. “ – istakao je Zukanović.

Takođe je dodao da ministarstvo ima u planu podržati još projekata u našoj opštini, a da je jedan od njih i izgradnja puta od Kaljine prema Girama.

Načelnik opštine Sokolac istakao je da je opština uvijek otvorena za saradnju jer su ovakvi projekti nama u interesu.

„Čast mi je što sam danas potpisao ovaj Sporazum o udruživanju sredstava za realizaciju projekata sa Federalnim Ministrastvom za raseljene osobe i izbjeglice. Ovaj sporazum je od velike koristi za našu opštinu i stanovništvo. Svu pomoć koju nam pruži Ministarstvo biće nam od velikog značaja, jer znamo sa kakvim sredstvima raspolaže opština Sokolac. Mi smo potpisali okvirni sporazum, a on podrazumijeva još neke projekte koje ćemo realizovati zajedno ukoliko se ukažu povoljna sredstva“.- rekao je Bjelica.

Bjelica je dodao da je u stalnoj komunikaciji sa povratnicima u našoj opštini i da je stanje veoma zadovoljavajuće jer za razliku od nekih drugih opština kod nas nema međunacionalnih problema. Ovakav odnos ćemo nastaviti da gradimo i uvijek ćemo biti tu za sve građane naše opštine.

(www.palelive.com / opstinasokolac.net)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare