Potpisan sporazum o saradnji sa CRS na USAID projektu „PRO budućnost“

0

ISTOČNO SARAJEVO – U zgradi administrativnog centra grada Istočno Sarajevo, juče su predstavnici 32 lokalne zajednice iz BiH potpisali sporazum o saradnji sa CRS na USAID projektu „PRO-budućnost“.

„PRO-budućnost“ /povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost/ je četvorogodišnji projekat USAID izgradnje pomirenja i povjerenja među građanima svih etničkih grupa u BiH.

CRS i partneri su u okviru javnog poziva, na koji je stiglo 86 prijava odabrali 16 „parova“ opština.

Sokolac, Olovo, Istočno Novo Sarajevo i Novo Sarajevo, Srebrenica i Bratunac, Prijedor i Sanski Most, Mostar i Nevesinje, – samo su neke od 32 opštine/grada iz cijele BiH, koji će sarađivati u okviru ovog projekta USAID.

Zvaničnim potpisivanjem sporazuma o saradnji predstavnici opština i gradova iskazli spremnost da rade sa drugom opštinom/gradom sa kojim čine par. Prije svega, riječ je o opštinama/gradovima koji su od rata podijeljeni po entitetskoj liniji i koji žele da zajednički provode aktivnosti za dobrobit svojih građana.

Nakon potpisivanja sporazuma, aktivnosti „PRO-budućnosti“ biće započete na terenu, a uključiće i vjerske zajednice, mlade, nevladine organizacije, udruženja žena, medije i ostale građane.

Prilikom zvaničnog potpisivanja sporazuma prisutnima su se obratili načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, Ljubiša Ćosić, direktor USAID-a u BiH, Dejvid Bart, predstavnik CRS za BiH Mark D` Silva, te direktor projekta „PRO-budućnost“ Goran Bubalo.

(www.palelive.com / www.opstinasokolac.net)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare