Потписан споразум о сарадњи између чланова локалног партнерства

0

Споразум о сарадњи између чланова локалног партнерства за запошљавање /ЛПЗ/ Фаза два, потписан је данас на Палама између Градске развојне агенције Источно Сарајево и Завода за запошљавање Републике Српске.

Пројекат се припрема у оквиру другог јавног позива „Подршка ЕУ локалним партнерствима за запошљавање – Фаза два“ који је расписала Међународна организација рада, саопштено је из Завода за запошљавање.

Пројекат подразумијева партнерски приступ свих учесника с циљем смањења незапослености на подручју града Источно Сарајево, а укупна вриједност Пројекта је око 180.000 долара који финансира ЕУ.

У оквиру пројектног приједлога учешће су узели Град Источно Сарајево, општине Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, Универзитет у Источном Сарајеву, Машински факултет, Агенција за развој предузећа, „ЕДА“ Бањалука, Градска развојна агенција Источно Сарајево, Завод за запошљавање Републике Српске и два привредна субјекта из Источног Сарајева.

Реализацијом овог пројекта незапосленим лицима биће пружена подршка преквалификације у складу са специфичним потребама послодаваца на подручју града Источно Сарајево, као и подршка запошљавању код послодаваца и оснивању нових малих предузећа у виду самозапошљавања.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare