Potpisan sporazum o besplatnom skijanju za učenike

4

Za osnovce i srednjoškolce sa područja opština Istočno Novo Sarajevo i Pale danas je potpisan ugovor sa Ski-centrom „Ravna planina“ o besplatnom skijanju.

Ugovor su potpisali načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić, predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina i vlasnik Ski-centra „Ravna planina“ Veljko Golijanin.

Katić je zahvalio Golijaninu na mogućnosti da osnovci i srednjoškolci iz ove opštine besplatno skijaju.

„Ovo je dobra inicijativa i mislim da svoj djeci moramo omogućiti pristup našim planinama, da skijaju, da ih vežemo za planinu, a da nemaju velike finansijske izdatke“, rekao je Katić novinarima.

On je danas zvanično uputio svoju raniju inicijativu Olimpijskom centru „Jahorina“, gradu Istočno Sarajevo i Vladi Republike Srpske, kojom traži da se građanima Istočnog Sarajeva omoguće određene pogodnosti pri korištenju usluga Olimpijskog centra.

„Pogodnosti moraju važiti za sve građane Istočnog Sarajeva, posebno za određene kategorije kao što su djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, kao i demobilisani borci. Nadam se da će se inicijativa uvažiti i da će već od naredne sezone Jahorina biti pristupačnija lokalnom stanovništvu“, naveo je Katić.

Škipina je rekao da, iako se u medijima pojavila informacija da je Olimpijski centar ponovo dozvolio besplatno skijanje, u opštinu Pale nije stiglo zvanično obavještenje.

„Očekujemo da će djeca već od vikenda moći da biraju da li će skijati na Ravnoj planini ili na Jahorini“, istakao je Škipina i izrazio nadu da je ovo samo početak i da će od naredne sezone imati slične ugovore kako bi mališanima omogućili da nauče skijati.

On smatra da svi građani trebaju imati određene privilegije na skijalištima u Istočnom Sarajevu.

Veljko Golijanin, vlasnik Ski-centra „Ravna planina“, pozvao je i načelnike drugih gradskih opština da se pridruže ovom projektu, kako bi i ostala djeca mogla besplatno skijati.

„Pozivam djecu da dođu i vikendom, kako bi iskoristila što više vremena za skijanje do kraja sezone“, rekao je Golijanin.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
4 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Bravo, pravi potez!

Na kraju sezone, bravo 😀

Ti pokloni nekome 1KM pa nešto pričaj. 🙂

A da batalite te gluposti sa skijanjem i djeci omogućite besplatnu užinu u školi na primjer?