Potpisan sporazum dvije opštine

0

SOKOLAC – Između opština Sokolac i Vareš danas je potpisan sporazum o zajedničkom učešću u naučno-istraživačkim i razvojnim projektima, kao i razmjeni mladih, koji je podržala Ambasada SAD u BiH.

Sporazum su potpisali načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica i načelnik opštine Vareš Avdija Kovačević.

Bjelica je poslije potpisivanja sporazuma novinarima rekao da će saradnja biti u zajedničkom organizovanju naučnih i stručnih skupova, seminara, konferencija i drugih susreta, kao i edukaciji stručnjaka u oblasti saradnje visokog obrazovanja.

Prema njegovim riječima, sporazumom je predviđena međusobna materijalno-tehnička i kadrovska podrška nevladinim organizacijama opština potpisnica sporazuma, zajednička saradnja na izradi programa i projekata omladinskih organizacija, te jačanje međuentitetske saradnje i poštovanje ljudskih prava.

Bjelica je istakao da je predviđena promocija i podrška interkulturnog razumijevanja i solidarnosti posredstvom omladinske participacije u društvu, kroz angažovanje na volonterskom djelovanju, lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou i drugo.

Sporazumom je predviđeno da opštine nastupaju zajednički prema fondovima EU i drugim fondovima, fondacijama i organizacijama koje su osnovale UN.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare