Potpisan protokol o saradnji

0
Potpisan protokol o saradnji

ZVORNIK – U Zvorniku je danas potpisan Protokol o međusobnoj saradnji između Gradske uprave i Garantnog fonda Republike Srpske.

Protokol o saradnji, koji se, između ostalog, odnosi na unapređivanje industrijske, poljoprivredne, stočarske proizvodnje, razvoj turizma, malih i srednjih preduzeća, potpisali su gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i direktor Garantnog fonda Srpske Radivoje Krčmar.

Krčmar je rekao da su Protokolom definisani pravci saradnje kako bi Garantni fond Srpske mogao podržati razvojne planove Grada Zvornika, kada su u pitanju pristupi finansijskim sredstvima koje banke plasiraju firmama, malim i srednjim preduzećima u oblasti prerađivačke industrije i poljoprivrede, turizma, trgovine, kao i druge oblasti.

On je dodao da Garantni fond daje garanciju i za komunalna preduzeća koja imaju svoje razvojne planove, što Zvorniku toliko nije potrebno za razliku od nekih drugih lokalnih zajednica.

Krčmar je izrazio nadu da će saradnja sa Zvornikom biti dobra, jer se ova lokalna zajednica graniči sa dosta opština u kojima se mogu napraviti dalji koraci za konkretniju saradnju.

On ističe da kapital Garantnog fonda, čiji su osnivači Vlada i Narodna skupština Republike Srpske, iznosi 30 miliona KM.

Stevanović očekuje da će Gradska uprava kandidovati nekoliko mladih preduzetnika da im Garantni fond izađe u susret i pomogne prilikom njihovog kreditnog zaduženja.

On je naglasio da će uz pomoć Garantnog fonda Srpske biti obezbjeđena finansijska podrška banaka nekim zvorničkim poljoprivrednim proizvođačima koji imaju „programsku putanju razvoja“, a neophodna su im finansijska sredstva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare