Poštovanje za rezultate Matične biblioteke

0

ISTOČNO SARAJEVO – Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija izrazio je danas poštovanje za rezultate rukovodstva Matične biblioteke Istočnom Sarajevu koje je proteklom periodu uspjelo da kupi novi prostor i uredi Dječiju biblioteku, te preuredi hol biblioteke.

„Važno je istaći da je ovo rukovodstvo u proteklom periodu uspjelo da kupi novi prostor i uredi Dječiju biblioteku u gradu Istočno Sarajevo, što pokazuje da ovaj segment institucija kulture uspijeva da opstane na tržištu i uspješno posluje, uprkos teškoj finansijskoj situaciji“, rekao je Mutabdžija tokom posjete ovoj biblioteci.

Direktor Matične bilblioteke Istočno Sarajevo LJiljana Knežević informisala je Mutabdžiju o problemu koji ova institucija ima jer je 60.000 knjiga i časopisa smješteno u neadekvatnom depou koji prokišnjava, a nekoliko puta bio je i na meti provalnika.

Ona je naglasila da je tokom susreta sa ministrom prosvjete i kulture Srpske bilo riječi o dugoročnom cilju ove ustanove da preraste iz Narodne biblioteke, koja je matična za ovu regiju, u Narodnu i univerzitetsku biblioteku Istočno Sarajevo.

Ona je podsjetila da je Matična biblioteka još prije nekoliko godina sačinila Studiju opravdanosti takvog projekta.

„Edukujući kadar i gradeći fondove nastojimo da se pozicioniramo za potrebe Univerziteta u Istočnom Sarajevu. To bi podrazumijevalo i proširenje broja zaposlenih, ali prije toga bi podrazumijevalo i dobijanje nove zgrade“, istakla je Kneževićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare